Q type

Hoe werkt het? Hoe ziet het eruit? Wat is de theorie erachter? Maakt het veel geluid? Mag dat eigenlijk wel zomaar? Wij snappen dat je vragen hebt. Hopelijk kunnen we hieronder een aantal vragen beantwoorden:

Hoe werkt het?

 

De windmolen bestaat eigenlijk uit twee delen: de trommels en de bladen. 

De trommels zorgen ervoor dat de molen beweegt en vangt de wind op. De bladen houden beweging in de molen en verliest hierdoor minder snel zijn vaart.

Onderaan de trommels zit nog een generator bevestigt die de trommels ondersteund waardoor hij makkelijker gaat bewegen. 

Hoe ziet het eruit?

We hebben een simpel filmpje gemaakt van de windmolen in actie! Binnenkort kan je op onze website ook een live stream bekijken van de windmolens op het dak!

Onze Q-Type 2 kW op het dak!

Wat is de theorie erachter?

Het is eigenlijk heel simpel! Als je je windmolen op een plat dak plaatst dan vangt hij de meeste wind bij de dakrand. Dat komt doordat de wind die tegen de zijkant van het gebouw aanwaaid een kant op wilt en naar boven is de makkelijkste richting. Terwijl de wind naar boven word geduwd via het gebouw, word de kracht van de wind steeds meer versterkt en uiteindelijk vliegt dat de dakrand over. Alleen is het door gemeentes nog niet helemaal toegestaan om een windmolen bij een dakrand te plaatsen. Dus plaats je de windmolen op de plek waar de wind naartoe gaat nadat hij de dakrand heeft gepasseerd. Hiervoor hebben wij een mooie CFD foto gemaakt. Onze windmolen is dus nu op een paal geplaatst voorbij de dakrand zodat hij in het rode gedeelte komt.

Maakt het veel geluid? En mag dat eigenlijk wel zomaar?

Op een andere pagina vertellen we hier uitgebreid over!

Lees meer over het geluid

Lees meer over regelgeving

Schuiven naar boven
Translate >>